GOED NIEUWS VOOR MIMI!
Nadat ze werd gered uit een broodfokkerij, vond deze lieve meid nu eindelijk ook haar gouden mandje!
Het ga je goed Mimi! <3

Maak kennis met Pin Up Pup Mimi!

Mimi is een labradorteef van 7 jaar oud.
Ze werd gered uit een kwekerij waar ze gebruikt werd om het ene nest na het andere nest pups te werpen.

Toen Mimi in het asiel toekwam, was ze enorm angstig. De omgeving, de geluiden, de andere dieren,... : alles was nieuw voor haar en aangezien ze nooit positieve ervaringen heeft gehad met mensen, had ze het ook erg moeilijk om de medewerkers en vrijwilligers van het asiel te vertrouwen.

De eerste paar dagen hebben we haar dus de tijd gegeven om wat op haar plooi te komen en te wennen aan al die vreemde gezichten.
Ze werd voorzichtig benaderd en we probeerden met een zachte stem en lieve woordjes haar vertrouwen te winnen. Maar het was niet makkelijk...

Sommige honden uit een kwekerij maken de "klik" na enkele dagen, maar bij Mimi werd al snel duidelijk dat het wat langer ging duren.

Na een week ging ze met vaste vrijwilligers mee op wandel. De eerste keer ging vrij moeilijk, ze voelde zich enorm onzeker : de eerste keer aan een leiband, de eerste keer buiten in de open lucht, geen 4 muren rond haar heen,... Sindsdien wordt ze elke dag uitgehaald om te gaan wandelen en je merkt dat dit elke dag, stukje bij beetje beter gaat!

De mensen die Mimi elke dag ziet, begint ze stilletjesaan ook te vertrouwen. Mimi gaat er wel degelijk op vooruit, maar met babystapjes. De mensen die iedere dag haar hok schoonmaken, die vertrouwt ze voorlopig het meest. Dan wijkt ze niet ver van je zijde.

Ze begint haar naam ook te kennen : als je haar roept, dan komt ze wel. Ze komt snuffelen, en laat het toe dat je haar aait, maar ze blijft nog steeds beetje verstijven. Het is dan ook de eerste keer in haar leven dat ze in contact komt met vriendelijke mensen die haar geen pijn willen doen, en dan is het even wennen om die menselijke hand te associëren met een aangenaam gevoel, en niet met pijn.

Ook al is Mimi een kweekteef geweest en heeft ze dus niet geleerd wat zindelijk zijn inhoudt, toch is haar hok meestal vrij proper. Ze bijt ook niets stuk.

Echt spelen doet Mimi nog niet (ze weet waarschijnlijk niet hoe), maar als ze een balletje ziet liggen, dan loopt ze daar wel vaak mee rond.

Waarschijnlijk zou het voor Mimi goed zijn om terecht te komen in een thuis bij een andere stabiele en rustige hond, zodat deze haar kan leren hoe een échte hond zich gedraagt. Dat heb ik bij mijn eigen kweekteefje zelf ook kunnen merken : zij is werkelijk opgeleerd door m'n andere honden.
Van zodra er een andere hond bij Mimi loopt gaat haar staartje in de lucht en begint ze zelfs lichtjes te kwispelen.

Mimi is dus op zoek naar een stabiel gezin met liefst al een stabiele rustige hond in huis, waar ze zich verder kan ontplooien op haar eigen tempo, waar ze met een zachte hand wordt opgevoed.
Een thuis waar ze eindelijk mag ervaren hoe het is om een hond te kunnen zijn.

Wie biedt lieve Mimi na al die jaren eindelijk een kans op geluk? Het is zo'n dankbaar geschenk om zo'n kweekteefje te zien open bloeien. De eerste kwispel, het eerste likje, die eerste blik van herkenning in haar ogen : dat is met geen goud van de wereld te betalen :-)

Mimi wordt voor adoptie gevaccineerd (parvo,carré,lepto en kennelhoest),ontwormd, gechipt, geregistreerd en gesteriliseerd.

Bij adoptie van een Pin Up Pup heb je recht op een maand gratis gedragsbegeleiding van Lindsey en Geert De Bolster - Hondengedragstrainers. Bovendien krijg je een starterspakket cadeau met producten van www.paravet.eu om de verzorging van je adoptiehond thuis meteen goed verder te zetten!

Breng Mimi een bezoekje! Ze verblijft in dierenasiel De Leiestreek
Avelgemstraat 186C
8550 Zwevegem

(T) 056/ 75 59 19
(F) 056/ 68 75 00

Open: ma-za van 14h-18h
Gesloten: donderdag, zon -en feestdagen

Foto : Devi-Shri Vancoillie & Charlotte Wybouw
MUH : Nanou Dirix
Jurk : Be-Angeled
Pumps : Steve Madden EU
Juwelen : Be-Angeled

Pin Up Pup
Red een asielhond. Maak een einde aan de gruwel van de broodfok.