Maak kennis met Thaibo!
Deze jongen is een 6-jarige Bull Terrier mix.
Hij kwam 9 maanden geleden in het asiel terecht na een beslagname.

Thaibo is voor mij een speciaal "gevalletje". Hij is namelijk in beslag genomen bij dezelfde eigenaar als waar mijn Buddy is weggehaald.
Ik zie hoe mijn eigen hond emotioneel en fysiek verwaarloosd is geweest, en vind het verschrikkelijk dat zo'n mensen ongestraft hun gang kunnen gaan en telkens maar weer dieren in huis mogen nemen. En dus werd na mijn Buddy, ook Thaibo het slachtoffer van deze dieronvriendelijke eigenaar, en het "lekke systeem".

Net zoals mijn Buddy, heeft Thaibo geen enkele opvoeding of socialisatie gekend.
Thaibo is één vat vol energie en enthousiasme en daar weet hij soms geen blijf mee. Tijdens de fotoshoot speelde ik met hem, en hij wist zò hard geen blijf met zichzelf dat hij heel hevig werd. Om die reden wordt Thaibo niet bij kleine kinderen geplaatst. Grote kinderen boven 16 jaar die verantwoordelijk met een hond kunnen omgaan, zijn geen probleem.

Thaibo kan absoluut niet met andere huisdieren, en moet bijgevolg ook de enige hond in huis zijn.

Deze lieverd heeft een traumatisch verleden achter de rug. Net zoals bij mijn Buddy zal je hem met veel geduld, een vaste maar zachte hand en oneindig veel begrip moeten begeleiden en hem duidelijk maken dat er ook lieve mensen zijn die hij kan vertrouwen.

Via Pin Up Pup heb je recht op gratis gedragsbegeleiding van Lindsey en Geert De Bolster - Hondengedragstrainers. Deze hulp kan Thaibo ook goed gebruiken, en we hameren er dan ook op dat het nieuwe baasje van deze jongen bereid is om de training te volgen.

Thaibo is een uitdaging, maar ik als geen ander weet hoe zo'n hond je hart kan veroveren. Het geeft een ongelooflijk gevoel als je zo'n hond na jaren van mishandeling kan zien genieten van het leven, van spelletjes en van knuffels.

--- Volgens de vrijwilligers van het asiel is Thaibo ondertussen al wat gekalmeerd :) Door de wandelingen die hij krijgt, leert hij nu stilletjes aan ook wat meer bij. Laat je niet afschrikken door z'n verleden, want met wat geduld, liefde en de juiste aanpak en training, komt het met Thaibo hélemaal in orde! ----

Breng Thaibo een bezoekje!

Hij verblijft in de Wase Dierenbescherming

Passtraat 130
9100 Sint Niklaas
Tel.: 03/777.34.44
info@wasedierenbescherming.be

OPENINGSUREN:
Maandag t.e.m Vrijdag : 14u-18u.30.
Zaterdag: 14u-17u
Zondag: 9u-13u
Feestdagen : 9u-12u

Foto : Devi-Shri Vancoillie
MUH : Nanou Dirix
broekpakje : Edith & Ella
Pumps : Steve Madden
Juwelen : Be-Angeled

Pin Up Pup
Red een asielhond. Maak een einde aan de gruwel van de broodfok.