De meest voorkomende reden voor adoptie is om de overvloed aan thuisloze dieren in te perken. Als je eraan denkt dat er miljoenen ongewenste dieren zijn, kiezen veel dierenliefhebbers liever voor een asielhond dan voor eentje die specifiek gefokt werd met het oog op verkoop.

Op die manier gaat je geld ook niet naar een malafide broodfokker en ben je niet verantwoordelijk voor het leed dat er achter die puppyhandel schuilt, maar wordt je geld gebruikt door een organisatie die thuisloze dieren opvangt en aan een nieuwe thuis wil helpen.

Als je voor adoptie kiest, krijg je ook de kans om meerdere honden te ontmoeten, met hen te gaan wandelen, en hen meerdere keren te bezoeken vooraleer je een definitieve keuze maakt. Het asielpersoneel kan je ook met raad en daad bijstaan, en je helpen de geschikte hond uit te zoeken die bij jou en je levensstijl past.

Asielhonden zijn vaak ook onschuldig achter tralies beland : hun baasje is overleden, of verhuisd. Ze zijn afgestaan wegens tijdsgebrek of vanwege een allergie. Vaak hebben deze honden een goede opvoeding gekend, en zijn ze vertrouwd met het gezinsleven, waardoor ze zich veel sneller kunnen aanpassen aan hun nieuwe thuis.

In tegenstelling tot de pup uit de winkel, haal je met een asielhond vaak al een getrainde en zindelijke hond in huis. En is dat niet fijn?

Maar de voornaamste reden is natuurlijk dat je een leven redt. En niet één leven, maar meerdere. Want je redt het leven van je asielhondje dat misschien op termijn ingeslapen zou worden wegens overbevolking van het asiel, maar je redt ook het leven van een broodfokhond die geen extra nestje moet kweken. En zoveel levens redden, dat voelt toch ongelooflijk goed?

Over Pin Up Pup

Honden horen niet thuis in het asiel, dat weten we allemaal. Presentatrice en hondenlief­hebber An Lemmens gaat nog een stap verder: met haar eigen project ‘Pin up Pup’ wil ze een einde maken aan de broodfok (het grootschalig en onethisch kweken van honden) door asielhonden in een positief daglicht te stellen en een nieuwe thuis voor hen te zoe­ken. En daar slaagt ze met glans in: ondertus­sen hebben al heel wat honden een kersvers baasje gevonden.

Waarom Pin Up Pup?

Broodfok?!?

Waarom adopteren?

Gratis hondentraining

Webshop

Pin Up Pup
Red een asielhond. Maak een einde aan de gruwel van de broodfok.